sâmbătă, 27 aprilie 2013

Imi vine sa vomit!

Mare iti e gradina, Doamne! Si iaca ca unii iti sar gardul la greu.
Nu stiu cum mama mare se face ca in ultimele zile ma lovesc de bolovani de oameni. Ma mir cum de mai traiesc... cum de oare reusesc sa respire acelasi aer cu atatia oameni vii???
M-am mutat la tara. Aici discutia cel mai des intalnita este legata de pamant.- al cui este si de ce???
Vizavi de mine sta o batrana ce are 4 copilasi: unul si unul. Si cum batranei i se termina usor firul vietii incepe sa se gandeasca la copilasi ei dragi cum sa le imparta pamantul. Amuzant teribil! Batrana vrea sa dea la unul, apoi la altul, fratii intre ei se papa unul pe altul care cum apuca.Azi am avut ocazia sa asist la o discutie intre copiii batranei, in afara de unul, deci erau doar 3 iezi, capra era alaturi lipita de gard cu palnia sa auda ce spun iezii. Cred ca eu in povestea asta eram povestitorul :)), ca lupul se pare ca e cel de-al 4-lea frate.
Iedul cel mare avea mereu dreptate in orice subiect abordat, cei mici mai carcoteau cat de cat, dar nu-i suflau in ciorba iedului cel mare ca doar stiau ca nu sunt ca el. Asta mare e corect si cinstit, pe cand ceilalti doi profita din orice. Ca doar capra a avut grija sa insamanteze in copilasii ei ceea ce e mai bun: rautatea, dar mai ales prostia. In fine... Toti se dadeau rotunzi pana cand apele s-au linistit ca mai apoi sa inceapa furtuna in sufletele lor la aparitia lupului. Doar ca in povestea asta lupul a ramas cu degetul in gura si iedul cel mare i-a trimis la pascut pe toti iezii in frunte cu capra. ( cacofonia e special lasata) :P
Ideea de baza e ca in familia taranului roman pamantul e dar de dar!!!



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

In curand comentariul dumneavoastra va fi vizibil.